Miti`āro - Nukuroa 

A sziget vulkanikus eredetű. A negyedik legnagyobb sziget a Cook-szigetcsoportban. 14 750 l áb (4495m ) mélyen a víz fenekén fekszik. A szigetet 6-9 m magas korallöv veszi körül, ami nagyon jellemző a déli szigetcsoportra.

A sziget belseje mondhatni sík, de mocsaras, két tiszta vizű tó van itt, ami bővelkedik angolnában (itiki) és a legfontosabb Afrikából származó keszegben (tilapia). A strandok meghatározott helyen vannak, de a mészkőbarlangokban tiszta vizű tavak találhatók, amelyek alkalmasak a frissítő úszáshoz. Az apály idején jól megf igyelhető a tenger élővilága. A sziget a látogatók számára határozottan az a hely, ahol megtalálják azt a nyugalmat, amire életükben mindig is vágytak, és alkalmat nyújt azoknak a könyveknek az elolvasására , amelyet megígértek maguknak, hogy majd elolvasnak.

A szerencsétlen szigetlakók nagyon sokat szenvedtek az Atiu-i zaklatásától, valamint a sziget leigázásától, amit szintén az ő (Atiu) rovásukra lehet írni. Amikor az akkori exvaskereskedőből lett misszionárius, John Williams, 1823.június 20-án megérkezett a szigetre, a sziget

Bevezető Általános Mitológia Kultúra Nyelv Szigetek Képek Videók Óceánia Linkek Egyéb